Φλαμπουρέσι - Το πρώτο επίσημο site
flabouresi.gr

Στο Φλαμπουρέσι οι ξενώνες είναι ακόμη υπό κατασκευή και σύντομα θα υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενηθεί κόσμος μέσα στο χωριό σε σύγχρονους ξενώνες. Όλο και νεώτερος κόσμος επιστρέφει στο χωριό και επιλέγει το Φλαμπουρέσι ως μόνιμο τόπο διαμονής, δημιουργώντας παράλληλα τις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου το χωριό να είναι σε θέση να φιλοξενήσει κόσμο και να συμβάλει και αυτό στην αποκέντρωση. Έως τότε ωστόσο σε πολύ κοντινή απόσταση λειτουργεί παραδοσιακός τοπικός ξενώνας με την ονομασία «Τύμφη» και συγκεκριμένα στο κοντινό χωριό Λογγά όπως φαίνεται και από το χάρτη μας. Οι φωτογραφίες που φιλοξενούνται παρακάτω είναι από το site του ξενώνα http://www.tymfi.gr/ το οποίο και μπορείτε να επισκεφτείτε για περισσότερες λεπτομέρειες και για κρατήσεις. Ο ξενώνας διαθέτει 9 άνετα δωμάτια, όπου ο επισκέπτης θα βρει όλες τις ανέσεις, που κάνουν την παραμονή του πιο ευχάριστη!! Αξίζει να σημειωθεί πως το χωριό Λογγά είναι εξίσου ένα από τα πιο όμορφα χωριά της περιοχής με αρκετά αξιοθέατα.

Στον τοπικό ξενώνα Τύμφη του χωριού Λογγάς υπάρχουν δελεαστικές θερινές προσφορές οι οποίες είναι οι εξής :


Δωμάτιο 10 Ημερών 20€


Δωμάτιο 15 Ημερών 20€


Για ένα μήνα 350 €


Για περισσότερες πληροφορίες δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το site του ξενώνα ή να επικοινωνήσετε στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας με το φιλόξενο προσωπικό του :


Παραδοσιακός Ξενώνας "Τύμφη"

Αφοί Κ. Χαρχαντή

Λογγά Καλαμπάκας, Τ.Κ.: 422 00

Τηλ.: 24320 78191 - 24320 78192

Κιν.: 6979 412641

E-mail: xenonastimfi@yahoo.gr


Επίσης παρακάτω έχουμε δανειστεί μερικές φωτογραφίες από το site οι οποίες θα σας πείσουν για τις παροχές του ξενώνα

tymfi1.jpgtymfi2.jpgtymfi3.jpgtymfi4.jpgtymfi5.jpgtymfi6.jpgtymfi7.jpgtymfi8.jpgtymfi9.jpgtymfi10.jpgtymfi11.jpgtymfi12.jpg

Επίσης αξιοσημείωτη είναι η προσπάθεια δημιουργίας ενός χιλιομετρικού πίνακα που έχει δημιουργήσει καθώς επίσης και των τρόπων πρόσβασης από Αθήνα, Θεσσαλονίκη & Ιωάννινα, του κύριου Χαρχαντή, κατόχου αυτού του παραδοσιακού ξενώνα.


Με Ι.Χ.


- ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (385 ΧΛΜ): Μέσω της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας και λίγο πριν φτάσετε στην πόλη της Λαμίας, ακολουθώντας τις ταμπέλες που γραφούν Τρίκαλα αφήνετε την εθνική και στρίβετε δεξιά όπου συναντάτε το βουνό του Δομοκού, το οποίο διασχίζετε και σε 45 περίπου λεπτά συναντάτε τον θεσσαλικό κάμπο. Ακολουθώντας τις ταμπέλες θα οδηγηθείτε στον περιφερειακό δρόμο έξω από την πόλη της Καρδίτσας που θα σας κατευθύνουν προς Τρίκαλα. Από τα Τρίκαλα ακολουθείστε τον δρόμο που οδηγεί στην Καλαμπάκα. Πέντε χιλιόμετρα περίπου πριν την Καλαμπάκα, υπάρχει ταμπέλα προς Λογγά. Στρίψτε δεξιά και κατευθυνθείτε προς τη Θεόπετρα. Πριν μπείτε στη Θεόπετρα ο δρόμος σας κατευθύνει αριστερά προς τον Δήμο Τυμφαίων. Μετά τον Άγιο Νικόλαο προχωράτε προς το Καλοχώρι και στην συνέχεια φθάνετε στην έδρα του Δήμου Τυμφαίων τον Κονισκό. Συνεχίζετε προς το Γερακάρι όπου φθάνοντας εκεί στρίψτε δεξιά και σε απόσταση περίπου έξι χιλιομέτρων φθάνετε στον Λογγά. Η συνολική διαδρομή είναι περίπου τέσσερις ώρες και τριάντα λεπτά. 


- ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (265 ΧΛΜ): Μέσω της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Αθηνών, φθάνετε στη Λάρισα. Εκεί εγκαταλείπετε τον εθνικό άξονα και μέσω της εθνικής οδού Λαρίσης - Τρικάλων, μετά από συνολικά δύο ώρες και τριάντα λεπτά φτάνετε στα Τρίκαλα. Από τα Τρίκαλα ακολουθείτε την ίδια διαδρομή που αναφέραμε παραπάνω. Η συνολική διαδρομή είναι περίπου τρεις ώρες και δεκαπέντε λεπτά.


- ΑΠΟ ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ (152 ΧΛΜ): Μέσω της εθνικής οδού Ιωαννίνων - Τρικάλων. Μόλις διασχίσετε την ορεινή διαδρομή της Κατάρας, φθάνετε στην Καλαμπάκα και στην συνέχεια στον δρόμο προς Τρίκαλα, πέντε χιλιόμετρα περίπου μετά την Καλαμπάκα στρίψτε αριστερά προς Θεόπετρα και ακολουθήστε την διαδρομή που προαναφέραμε. Η διαδρομή είναι περίπου τρεις ώρες.Επίσης αναφέρουμε ενδεικτικά τις χιλιομετρικές αποστάσεις από διάφορες πόλεις:


.ΛΟΓΓΑΣ-ΑΡΤΑ (Από Κατάρα): 263 χλμ. 


.ΛΟΓΓΑΣ-ΑΡΤΑ (Από Τρίκαλα): 195 χλμ.


.ΛΟΓΓΑΣ-ΒΟΛΟΣ (Από Λάρισα): 168 χλμ.


.ΛΟΓΓΑΣ-ΓΡΕΒΕΝΑ (Από Καλαμπάκα): 100 χλμ.


.ΛΟΓΓΑΣ-ΓΡΕΒΕΝΑ (Από Δεσκάτη): 83 χλμ.


.ΛΟΓΓΑΣ-ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (Από Κατάρα - Καλα- μπάκα): 240 χλμ. 


.ΛΟΓΓΑΣ-ΛΑΜΙΑ (Από Τρίκαλα): 167 χλμ.


.ΛΟΓΓΑΣ-ΛΑΡΙΣΑ (Από Τρίκαλα): 107 χλμ.


.ΛΟΓΓΑΣ-ΛΑΡΙΣΑ (Από Ελλασόνα-Δεσκάτη):108 χλμ. 


.ΛΟΓΓΑΣ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ (Από Κοζάνη-Δεσκάτη): 168 χλμ. 


.ΛΟΓΓΑΣ-ΚΟΖΑΝΗ (Από Δεσκάτη): 94 χλμ. 


.ΛΟΓΓΑΣ-ΠΑΤΡΑ (Από Μπράλο): 363 χλμ.


ksenonas_small.jpg